Menu Sluiten

Watervallen

Op zoek naar een prachtige en unieke toevoeging aan je vijver? Bij ons ben je aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het maken van op maat gemaakte RVS vijver watervallen in alle soorten en maten. We hebben al zes modellen ontwikkeld die elk hun eigen kenmerken en stijlen hebben.

Onze watervallen worden met de hand gemaakt door vakmensen met jarenlange ervaring en passie voor het vak. Of je nu op zoek bent naar een waterval met een moderne uitstraling of juist een waterval die past bij een meer klassieke tuin, wij maken het voor je. Onze watervallen zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal (RVS), waardoor ze duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien zorgen onze watervallen voor een rustgevend geluid en een prachtig visueel effect, wat bijdraagt aan de ontspannen sfeer in je tuin.

Bij ons kun je rekenen op een persoonlijke aanpak en een uitstekende service. We bespreken graag je wensen en ideeën, zodat we samen tot het perfecte ontwerp komen voor jouw vijver. Onze RVS vijver watervallen zijn niet alleen geschikt voor particuliere tuinen, maar ook voor professionele toepassingen zoals bijvoorbeeld hotels, spa’s en wellnesscentra.

Kortom, als je op zoek bent naar een op maat gemaakte RVS vijver waterval met een van onze zes modellen, die zorgt voor een prachtig visueel effect en rustgevend geluid, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Hieronder staart een lijst van de 6 modellen die wij op voorhand kunnen tekenen en produceren:

De levertijd voor op maat gemaakte RVS vijver waterval is ongeveer 3 weken tot uiterlijk 5 weken.


Overloop RVS waterval

Overloop waterval van RVS 90 cm breed en een uitsteek van 25 cm.

Onze overloop watervallen zijn ontworpen om water op een natuurlijke manier te laten stromen in uw vijver, zwembad of filterbak. Ze zijn verkrijgbaar in alle maten.

Met een overloop waterval creëert u een prachtig waterelement in uw tuin dat zorgt voor een rustgevende en ontspannende uitstraling. Bovendien is deze waterval ook geschikt voor gebruik in combinatie met een filterbak, wat zorgt voor een optimale waterkwaliteit in uw vijver.


Livingstone RVS waterval

Livingstone waterval RVS Breedt 20 cm diep 13 cm uitsteek lengte 15 cm aansluiting rond 38 gemonteerd

De Livingstone waterval is een prachtige toevoeging aan uw tuin die gemakkelijk in elke muur past. U kunt de maat van deze waterval aanpassen, zodat het perfect past bij de omgeving.

Geniet van het rustgevende geluid van stromend water in uw eigen achtertuin met de Livingstone waterval.


Longlip RVS waterval

Livingstone waterval 79 cm breed en 50 cm uitsteek lengte.

De Longlip waterval is een uniek ontwerp dat uitstekend geschikt is voor grotere vijvers en zwembaden. De uitloop van deze waterval kan tot 70 cm uitsteken, waardoor het water op een indrukwekkende manier naar beneden stroomt.

Geniet van het speelse en rustgevende geluid van stromend water met de Longlip waterval.


Beekloop waterval

Beekloop waterval 1 meter lang en 30 cm breed.

De RVS beekloop waterval kenmerkt zich door het grote oppervlakte en de korte opstaande randen. Het is een ideale waterval voor vijvers en waterpartijen van verschillende groottes. Het roestvrijstalen ontwerp zorgt voor duurzaamheid en een moderne uitstraling in uw tuin.

De RVS beekloop is in alle maatvoering te krijgen waardoor u de beekloop kan creëren die u wenst. Ook te combineren met een aanvoer aan de onder of achterzijde.


Buis waterval

Onze buis waterval is een innovatieve manier om water door een muur te laten stromen. Deze waterval is geschikt voor elke soort muur en is verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Geniet van het elegante en moderne ontwerp van onze buis waterval in uw eigen tuin.

Ook losse buis doorvoer is mogelijk.


Aquaflow RVS waterval

Aquaflow isometrisch aanzicht

Onze Aquaflow waterval is een simpel ontwerp dat toch een mooie toevoeging is aan uw tuin. Met deze waterval geniet u van het rustgevende geluid van stromend water zonder dat het al te veel opvalt. Het elegante ontwerp past perfect in elke tuin, groot of klein.


Custom RVS watervallen

Custom watervallen aparte modellen

Onze custom waterval is een waterval die volledig op maat gemaakt wordt, waardoor het aan al uw wensen voldoet. Of u nu een waterval wilt die past bij een bepaalde omgeving, wij maken het voor u. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze custom waterval.

Mocht u model RVS waterval er niet tussen staan. Neem dan graag contact met ons op.
Wij hebben al veel verschillende watervallen gemaakt die niet standaard zijn.


Product specificaties

 • Materiaal : RVS 304
 • Dikte : 1,5 mm of 2 mm
 • Oppervlakte : 1 zijde geborsteld en 1 zijde geslepen K-320
 • Las afwerking : Elektrolytisch reinigen
 • Aansluiting toevoer : Kan op elke plek
 • De waterval kan ook geheel gezandstraald worden al raden wij dat niet aan.

Onderhoud aan uw RVS waterval

Om de optimale prestaties en duurzaamheid van uw RVS waterval te waarborgen, raden we de volgende onderhoudsmaatregelen aan:

 1. Regelmatig schoonmaken: Verwijder regelmatig vuil, stof en afzettingen van het watervlak en de RVS-onderdelen. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte doek. Voor het optimale onderhoud van uw RVS waterval bieden wij in onze webshop een speciaal RVS onderhoudsproduct aan Interflon Food Lube G (aerosol) dat ideaal is voor het schoonmaken en behouden van de prachtige uitstraling van uw waterval.
 2. Controleer de aansluitingen: Controleer de verbindingen en schroefverbindingen van de watertoevoer om ervoor te zorgen dat er geen lekken zijn.
 3. Ontkalken: Als uw water hard is, kunnen er kalkafzettingen ontstaan op het watervlak en de RVS-onderdelen. Gebruik een ontkalker die geschikt is voor gebruik op RVS om deze afzettingen te verwijderen.
 4. Controleer de pomp: Let erop dat de pomp goed werkt en het water met de juiste snelheid en kracht stroomt. Reinig indien nodig de pomp en de filters.
 5. Bescherming tegen vorst: In de winter is het belangrijk om de waterval te beschermen tegen vorst door het water af te laten lopen of de pomp te verwijderen en de installatie af te dekken.

Houd er rekening mee dat de specifieke onderhoudsvereisten kunnen variëren, afhankelijk van het model. Lees daarom ook de bijgeleverde instructies en handleidingen.

Als u vragen heeft over het onderhoud van uw RVS waterval, staan we graag voor u klaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.


Welke capaciteit heeft de pomp nodig voor een waterval?

Welke capaciteit heeft de pomp nodig voor een waterval?

De minimale hoeveelheid water die over de waterval moet stromen is:
– Per 10 cm lengte 1000 Liter per uur
Bijvoorbeeld bij een 40 cm waterval minimaal 4000 liter per uur.

Wij raden aan om hier wel boven te zitten omdat uw pomp kracht verliest bij:
– Omhoog pompen
– Filters
– Slijtage van de pomp door de jaren heen.


Foto,s en inspiratie

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten RVS watervallen.
Daarom dat de volgende site’s uw mischien een idee geven wat er mogelijk is.