Menu Sluiten

RVS304 of RVS316

Bij Custom RVS zijn we gespecialiseerd in het verwerken van roestvast staal (RVS) en werken we uitsluitend met de hoogste kwaliteit materialen. Voor onze producten gebruiken we voornamelijk twee soorten RVS: RVS304 en RVS316. Elk van deze materialen heeft unieke eigenschappen die hen geschikt maken voor specifieke toepassingen. Hier leggen we uit waarom wij kiezen voor RVS304 voor de meeste van onze producten en RVS316 voor specifieke toepassingen zoals watervallen die in contact komen met chloor.

Waarom RVS304?

Voor de meeste van onze producten, zowel voor interieur als exterieur, kiezen wij voor RVS304. Dit type roestvast staal biedt een uitstekende balans tussen kosten, duurzaamheid en veelzijdigheid. Hier zijn enkele redenen waarom RVS304 onze standaardkeuze is:

Voordelen van RVS304:

  • Uitstekende Corrosiebestendigheid: RVS304 is goed bestand tegen corrosie in de meeste omgevingen, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
  • Vormbaarheid en Bewerking: Dit materiaal is gemakkelijk te vormen en te bewerken, wat ons in staat stelt om een breed scala aan ontwerpen en producten te creëren.
  • Kosteneffectief: RVS304 biedt een hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs, waardoor we hoogwaardige producten kunnen aanbieden zonder dat het ten koste gaat van jouw budget.

Toepassingen van RVS304 bij Custom RVS:

  • Interieurproducten: Denk aan stijlvolle meubels, decoratieve elementen en functionele accessoires.
  • Exterieurproducten: Zoals huisnummers, buitenmeubels of watervallen in vijvers.

Wanneer gebruiken we RVS316?

Hoewel RVS304 voor de meeste toepassingen voldoet, kiezen we voor RVS316 voor specifieke producten die in bijzonder corrosieve omgevingen worden gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze watervallen die in contact komen met chloor. RVS316 biedt hier aanzienlijke voordelen:

Voordelen van RVS316:

  • Superieure Corrosiebestendigheid: Dankzij de toevoeging van molybdeen is RVS316 uitzonderlijk goed bestand tegen putcorrosie en spleetcorrosie, vooral in zoute of chloorhoudende omgevingen.
  • Duurzaamheid: Dit maakt RVS316 ideaal voor toepassingen waarbij het materiaal constant wordt blootgesteld aan agressieve chemicaliën of extreme omgevingen.

Toepassingen van RVS316 bij Custom RVS:

  • Watervallen: Specifiek ontworpen om in contact te komen met chloor, waardoor ze lang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen.

Prijsverschillen tussen RVS304 en RVS316

Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor RVS316 over RVS304 ook invloed heeft op de kosten. Over het algemeen is RVS316 aanzienlijk duurder dan RVS304. Dit prijsverschil kan variëren, maar gemiddeld kun je verwachten dat de kosten voor RVS316 twee tot drie keer hoger zijn dan voor RVS304.

Gemiddelde Prijsverhouding:

  • RVS304: Kosteneffectief en geschikt voor de meeste toepassingen.
  • RVS316: 2 tot 3 keer duurder dan RVS304, maar biedt superieure corrosiebestendigheid voor veeleisende omgevingen.

Conclusie

Bij Custom RVS streven we ernaar om de beste materialen te gebruiken voor de juiste toepassingen. Door RVS304 te gebruiken voor de meeste van onze interieur- en exterieurproducten, kunnen we duurzaamheid en kosteneffectiviteit garanderen. Voor producten zoals watervallen die extra bescherming tegen corrosie nodig hebben, kiezen we voor RVS316, ondanks de hogere kosten, om de beste prestaties en levensduur te garanderen.

Heb je vragen over welk materiaal het beste is voor jouw specifieke project? Of wil je meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze.